Bilişim Garaj Akademisi

Cihangir Okullarında;öğrencilerin teknolojik uygulamaları kolaylıkla kullanabilecekleri akıllı tahta,tablet,3D maker, internet erişimi, ses sistemi gibi cihazlar bulunur. Bilişim derslerinde Kod yazma, web tasarımı ve parçalarını kendilerinin üretip montajladığı robot üretme çalışmalarını ustalıkla gerçekleştirirler. Bilişim Garaj Akademisinde  ana sınıfından lise yıllarına kadar tüm öğrencilere bilgisayarlara istediklerini yaptırmak için kullanacakları kodlama eğitimine büyük önem vermektedir. Kodlama becerisini yoğun bir şekilde kullanarak bilgisayar ve türevi cihazlara iş yaptırmaya başlayan birisi, zaman içerisinde ‘adım adım düşünme’, ‘sistematik düşünme’ yani kısaca ‘algoritmik düşünme’ becerisini geliştirir.