Öğrenme Stilleri

Cihangir Okullarında her öğrencinin öğrenme stili tespit edilmekte, güçlü ve zayıf yanlarından oluşan öğrenme profili çıkarılmaktadır. Öğrenmek ve öğretmek için bir çok yol vardır. Herkes öğrenebilir ama herkes aynı şekilde öğrenmez Herkesin en iyi öğrendiği yolu bulup o yolu açmalı ve orada ilerlemeyi kolaylaştırmalı.Bir öğrencinin öğrenme stilini belirleyerek gerekli düzenlemeleri yapmak öğrenci başarısını arttırır.Buradan yola çıkarak her öğrenci için öneriler geliştirilmektedir. Ayrıca öğretim programları ve öğrenme ortamları öğrenme stillerine göre düzenlenir. Benzer düzenlemeler anne babaların bilgilendirilmesi suretiyle ev ortamında da gerçekleştirilir. Böylece her öğrenci kendine özgü bir öğrenme atmosferine ulaşabilmektedir.