Parmak Kas Ölçümleri

Dil becerilerinin kişisel ve akademik gelişime olan olumlu etkisine gönülden inanan Cihangir Okullarında okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf dönemlerinde tüm öğrencilerin bireysel olarak parmak kas ölçümleri yapılarak yazmanın psikomotor özelliklerini kapsayan değişkenler üzerinde titizlikle çalışılır. Öğrencilerin yazma sürecindeki el tercihlerine göre değişen kalem tutma, oturuş, duruş ve yazma materyallerini tutuş biçimleri doğru davranışlar modellenerek geliştirilir. Yazma  sırasında el, el bileği, parmak, dirsek ve zaman zaman omuz kaslarının kasılmasının söz konusu olduğu gerçeği parmak-kas ölçümlerinin yazı üretim aşamasındaki önemini ortaya koymaktadır. Her bireyin doğru yazma becerisini kazanabileceğine inanarak gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak için özenli çalışmalar sürdürülmektedir.