info@cihangir.k12.tr

Farklılıklarımız

YARATICILIK

Çocuklarımızın yaratıcılıklarının geliştirilmesinin onların gelecekteki yaşamlarının biçimlenmesinde son derece önemli olduğuna inanıyoruz. Gelecekte çocuklarımızın bildikleri değil, bildiklerini uygulayabilmeleri daha önemli olacak. Buna yönelik dersimizde çocuklarımız yaratıcı sorun çözme stratejilerini öğrenir, hayal eder, gerçekleştirir, öğrendikleri bilgileri farklı alanlarda hayata geçirir.

DÜŞÜNME BECERİLERİ

Günümüzde küresel başarılar daha çok ön planda. Küresel başarıları sağlayan temel faktörlerden birisi ise düşünebilme becerisinin öğrenilmesidir. Bu ders kapsamında öğrencilerimiz; evrensel standartlarda düşünebilme, problem çözme, problemlere farklı bakış açıları geliştirme, motivasyon, dikkat ve problemler karşısında sabır gösterebilme becerileri edinirler.

SOSYAL DUYGUSAL BECERİLER

Öğrencilerimizin her yönden gelişmesine son derece önem veriyoruz. “Duygusal ve Sosyal Gelişim” derslerimizle öğrencilerimiz karşılaştıkları problemlerle başa çıkma, akran sorunları, reddedilme, öfke kontrolü, saygı, sabır vb. kavramları etkinliklerle ve belirli bir program çerçevesinde öğrenirler. Bu sayede akademik yönden zenginleştirdiğimiz çocuklarımız, bununla senkronize bir duygusal ve sosyal gelişime sahip olur.

YAŞAM BECERİLERİ

Öğrencilerimiz ‘’Yaşam Becerileri’’ derslerinde;

*Odalarını toplamayı,

*Kahvaltılarını hazırlamayı,

*Kıyafetlerini düzenlemeyi,

*Tuvalet kurallarını,

*Sıraya girme ve insanlara saygı duymayı,

*Ayakkabılarını bağlamayı,

öğrenerek, öğrendiklerini beceri haline getirebilmelerini sağlıyoruz.

AKIL OYUNLARI

“Akıl Oyunları” dersimizde; güncel zekâ oyunlarıyla onların bu yönden gelişimlerine ve akademik başarılarına da katkı sağlıyoruz. “Sustainable Education Programme” ile üstün potansiyele sahip öğrencilerin eğitimine yönelik zenginleştirilmiş müfredatımızla zekânın dinamik yapısına katkı sağlayarak dünyada bu alanda uygulanan stratejileri tüm ilkokul öğrencileri ile buluşturuyor, farklı ve hızlı öğrenen çocuklarımızın ‘’etiketlenmeden’’ potansiyellerini en üst seviyede kullanabilecekleri ortamlar hazırlıyoruz.

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

Öğrencilerimiz sportif, sanatsal, kültürel açıdan kendilerine destek olacak sosyal kulüplerden ilgi ve yeteneklerine uygun haftada iki ders saati süren faaliyetlere katılabilirler. Bu sayede akademik yönden gelişen öğrencilerimiz yetenekleri açısından da desteklenmiş olurlar.

Bunlardan bazıları;

Otantik Çocuk Oyunları

Atıktan Sanata

Minik Bahçıvanlar

Minik Aşçılar

Yaratıcı Yazarlık

Fotoğrafçılık

Çılgın Muhabirler

Speed Stacks

Cimnastik

Aikido

Buz Pateni

GELECEĞE HAZIRLIK OKULLARI © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.

ATAKENT
Atakent Mah. Atatürk Cad. No:8 Atakent, Halkalı