Atakent Kampüsü 7. Sınıf Öğrencilerimizle Türkçe Dersi Etkinliğimiz "AsparaGaste" Yayında

Haber Metni, Atakent, 7. sınıf, Türkçe, Yaratıcı Yazma

İkinci dönemin ilk haftasında Türkçe Öğretmeni Zeynep Şahin ve 7. sınıf öğrencilerimiz tarafından "Haber Metni" konusu eğlenceli bir etkinliğe dönüştürüldü.

Bir haberin en önemli nitelikleri olan doğruluk ve nesnellikten bahsettiğimiz derste öğrencilerimiz, özellikle internette karşımıza çok çıkan haber değeri varmışçasına okura çok tıklatmayı hedefleyen yozlaşmış haberciliği eleştirdiler. Böylece Türkçe çevrimiçi dersimizde haberciliğin etik değerleri üzerine de konuşma fırsatımız oldu. Öğrencilerimiz, bir haber yazısının olmazsa olmazı 5N 1K sorularının yanı sıra habercilik terimlerini de öğrendiler. “Asparagas” öğrencilerimizin ilk kez duydukları bir terimdi.

Türkçe çevrimiçi derslerimizde en çok kullandığımız Web 2.0 aracı olan "padlet" uygulaması ile öğrencilerimiz, işledikleri konuyu yaratıcı yazma etkinliğine dönüştürdüler. Türkçe öğretmenleriyle ortak paylaşım alanı olan https://padlet.com/zynpkrsl84/AsparaGaste hesabında, asparagas haberler yazarak dijital bir içerik oluşturdular. Kimi öğrencimiz mizahı, kimi öğrencimiz gündemi kullandı. Ortaya birbirinden yaratıcı haberler çıktı.

AsparaGaste yayın hayatına “gaste değil gazete” sloganıyla başlamış oldu.

Öğrencilerimizi yaptıkları yaratıcı yazma çalışmasından dolayı kutluyoruz.

» Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2021, Perşembe 00:00
» Düzenlenme Tarihi : 19 Şubat 2021, Cuma 00:00