Çekmeköy Kampüsü 5.Sınıf Öğrencileri Maddelerde Genleşme Olayını Gözlemlediler.

ÖZEL ÇEKMEKÖY CİHANGİR ORTAOKULU 5. Sınıf öğrencileri katı, sıvı ve gaz maddelerde genleşme olayını gözlemlediler. Katılarda genleşme olayını gözlemlemek için gravzant halkası ispirto ocağında ısıtıldı. Daha sonra ısıtılan kürenin genleşerek eni ve boyu arttığı için halkadan geçemediği görüldü. Sıvılarda genleşme olayını gözlemlemek için bir beherglasa konulan su içerisine kimya termometresi daldırıldı. Su ısındıkça termometre içerisindeki cıvanın genleştiği için seviyesinin giderek yükseldiği görüldü. Son olarak gazlarda genleşme olayını gözlemlemek için bir balon şişirildi. Balon daha sonra yanan ispirto ocağına yaklaştırıldı. Balon içerisindeki gazın ısı alarak genleşmesiyle balon daha fazla şişerek patladı. Sonuç olarak bu üç etkinlikle öğrencilerimiz katı sıvı ve gazlarda genleşme olayını yaparak ve yaşayarak irdelediler.

» Eklenme Tarihi : 07 Ocak 2019, Pazartesi 00:0007 Ocak 2019, Pazartesi 00:00