EDEBİYATIMIZIN USTA KALEMİ HAYDAR ERGÜLEN ATAKENT KAMPÜSÜNDE

HAYDAR ERGÜLEN ŞİİR DİNLETİSİ SÖYLEŞİ

Türk edebiyatının yaşayan değerlerinden usta bir kalemi ağırladık kampüsümüzde. Türkçe zümresi olarak Haydar Ergülen'i öğrencilerimizle buluşturduk. Hayata, edebiyata, şiire dair sıcacık, samimi bir söyleşi gerçekleştirdik yazarımızla. Ortaokul öğrencilerimizin şiir nedir, nasıl yazılır, nasıl şair olunur, yazarken ilham kaynakları nelerdir gibi sorularına Haydar Ergülen içtenlikle yanıtlar verdi. "Bana şiir nedir diye sorarsanız, şiir arkadaşlıktır derim." diyerek şiirin hayatla kurduğu yakınlığına, iç içe geçmişliğine vurgu yaptı. Şiir yazmaya ne zaman başladığını, hangi şairlerden etkinlendiğini, en sevdiği şiirinin hangisi olduğunu anlattı öğrencilerimize. Usta şairimizin okuduğu şiirleri ilgi ve keyifle dinleyen öğrencilerimiz, söyleşimizin sonunda kitaplarını imzalatma fırsatı buldular.

» Eklenme Tarihi : 04 Ocak 2020, Cumartesi 00:0004 Ocak 2020, Cumartesi 00:00