Kimyada soru çözerken zamanı verimli ve aktif kullanma

100 kimya test sorusunu 75 dakikada çözme

Günümüzde Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimizin yaşadığı en büyük sıkıntılardan bir tanesi çözdükleri soru sayılarının az olmasıdır. Bir diğeri ise sınavlarda zamanı iyi kullanamamasıdır. Özellikle öğrencilerimizden “yeterli zamanım olsaydı hocam ben bu soruları da çözerdim.’’ sözleri benim en sık duyduğum sözlerden bir tanesidir. Burada öğrencilerimizin yaşadığı en büyük sıkıntı zamanı iyi kullanamaması ve sınav boyunca bütün soruları okuyamaması dır. 20 yıldır Üniversitelere öğrenci hazırlayan bir öğretmen olarak bundan sonra kimya derslerinde 11 ve 12. sınıf öğrencilerimle ortak bir karar alarak belli periyotlarla zamanı hızlı ve aktif kullanmaya yönelik 100 soruluk kimya hız testi yapmaya karar verdik. İlk uygulamamızı 2 Kasım 2018’de yaptık. Öğrencilerimin bu uygulamaya gösterdiği ilgi ve özene çok teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki sınavlarda soruları doğru çözmek kadar zamanı da verimli ve aktif kullanmak çok önemlidir.

» Eklenme Tarihi : 06 Kasım 2018, Salı 00:0006 Kasım 2018, Salı 00:00