Kurtköy Cihangir Okullarında Avrupa Kodlama Haftası Etkinliği

Avrupa Kodlama Haftası sertifikamızı aldık

Bilişim teknolojileri ve eğitim alanında sevindirici bir gelişme olarak son yıllarda ülkemizde ve dünya genelinde her yaştan öğrencinin kodlama öğrenebilmesi için önemli adımlar atılıyor. Google, Microsoft, Apple gibi devler, birçok resmi/özel kurum ve gönüllü kuruluşlar bu alanda birçok proje yürütüyor ve etkinliklere imza atıyor.

EU Code Week (Avrupa Kod Haftası) organizasyonu ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın da üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Avrupa genelinde 50 ülkenin katılımıyla gerçekleşen organizayonda bizlerde yerimizi aldık. Öğrencilerimiz derslerinde öğrenmiş oldukları scratch programını kullanarak, kodlama etkinliğine katıldılar. Yapılan etkinliği  Kurtköy Cihangir Okulları olarak EU Code Week sertifikası ile taçlandırdık.

» Eklenme Tarihi : 06 Kasım 2018, Salı 00:0006 Kasım 2018, Salı 00:00