ÜNİVERSİTE BURSLULUK BİLGİLENDİRMESİ

12. Sınıf Öğrencilerimize ApplyBAÜ Tanıtımı Gerçekleştirildi

Lise Rehberlik Birimimiz koordinatörlüğünde Bahçeşehir Üniversitesi Tanıtım Direktörü Merve Naz KAYA tarafından ApplyBAÜ Bursluluk semineri gerçekleştirildi. ApplyBAU Nedir? ApplyBAU, 2013 yılında hayata geçirilen, öğrencilerin müfredat bazlı başarılarını ölçen sınav sistemi yerine kişisel becerileri, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda bir üniversiteye yerleştirilmelerine önem veren Bahçeşehir Üniversitesi, "Admission / Başvuru – Kabul" modelinin uygulanmasını sağlamıştır. Üniversite adayları, merkezi sınav sistemi ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar. Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri,proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir. Öğrenci başvuruda bulunurken hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini de belirtir. Değerlendirme sonucunda öğrencinin akademik başarısından bağımsız olarak hangi alanda ve bölümde eğitim alması gerektiği kendisine "kabul belgesi" ile bildirilir. Bu işlem sırasında komisyon öğrencilere mülakat yapma hakkına da sahiptir. Böylece öğrenciler farklılıkları ve kişisel özelliklerine göre eğitim alma şansı yakalamış olurlar.

» Eklenme Tarihi : 11 Ocak 2019, Cuma 00:0011 Ocak 2019, Cuma 00:00