Eğitim-Öğretim Sistemimiz İlkokul

Her çocuğun, sunulan imkânlar doğrultusunda kendisini en üst düzeyde geliştirme ve gerçekleştirme hakkı vardır.

Öğrencilerimizin gelişime açık, geleceği şekillendirmeye aday, eko-sistemin ayrılmaz bir parçası olduğunun bilincinde, kendini gerçekleştiren bireyler olarak yetişmesini amaçlarız. Onları hayatta karşılaşacakları zorluk ve fırsatları cesaret ve özgüvenle karşılayabilmeleri için yüreklendiririz. Birbirleriyle ve öğretmenleriyle sevgi, saygı ve güvene dayalı nitelikli bir etkileşim ortamı oluşturarak, onların keşif ve sürekli öğrenme duygularını harekete geçirmelerini amaçlarız.

Bu konuda özgüven gelişimine önem veririz. Eğitim ve öğretimin birbirinden farklı kavramlar olduğunu iyi biliriz. Öğrenci merkezli bir öğretim yaklaşımı ile onlara en iyi biçimde rehber olmaya çalışırız.

Okullarımızda T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca belirlenen öğretim programları uygulanır. Haftalık 40 saatlik yoğun bir programın uygulandığı okullarımızda öğrenme ortamları interaktif olarak düzenlenmiştir. Bu konuda en son eğitim teknolojilerinden yararlanılmaktadır. İlkokul düzeyinde yardımcı eğitim içeriği olarak bu yıldan itibaren MORPA KAMPÜS kullanılmaktadır. Aynı zamanda TUDEM YAYINLARI ile de desteklenmektedir.

Öğrencilerin bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak öğretim programlarının çoklu zekâ kuramına uygun olarak geliştirilmesi ana faaliyet alanımızı oluşturmaktadır. Bu konuda çok yönlü disiplinler arası bir yaklaşım benimsenir.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn