Liselere Geçişte Yeni Sistemle İle İlgili Ebeveynlerin Bilmeleri Gerekenler

2017-2018 Yılı itibari ile TEOG yerine gelen sistemle sınav zorunluluğu kalktı. İsteyen öğrenciler sınavla seçici liselere yerleşebilecekken, sınava girmek istemeyenler ise adrese dayalı tercihte bulunarak yerleşecekler.

Sınavsız sistem

Öğrenciler tercihlerine göre evlerine en yakın okula (Anadolu Lisleri, And. Meslek Lis., And. İmam Hat. Lis.) yerleştirilecek.

Sınavsız yerleştirmede, ikamet edilen eğitim bölgesindeki okullar arasından 5 tercih yapılabilecek.

Sınavla ve sınavsız yerleştirme sonuçlarının Haziran 2018’de açıklanacağı belirtiliyor.

Seçici liselere gitmek isteyen öğrenciler için yerelde yapılacak merkezi sınava sadece isteyen öğrenciler giriyor.

İkamete göre eğitim bölgeleri oluşturulacak.

Belirli okullara fazla talep olduğu takdirde adrese yakınlık ve okul başarısı etkili olacak.

İsteyen öğrenciler, istediği bir özel okula kayıt yaptırabilecek.

135 dakika sürecek sınav, sözel(75dk) ve sayısal(60dk) olmak üzere iki bölüm, 90 çoktan seçmeli sorudan oluşuyor.

Test Soru Sayıları