info@cihangir.k12.tr

Anadolu Lisesi

Öğrencilerimizin İngilizceyi etkili bir şekilde konuşup,yazmaları,ulusal ve uluslar arası platformda İngilizceyi özgüven içinde  kullanarak kendilerini özgürce ifade edebilme becerilerini kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Lisemizde eğitim süresi 4 yıldır.Her yıl okulun ilk haftası seviye belirleme sınavları yapılır ve seviye sınıfları oluşturulur.Derslerimizde 4 temel beceri ;dinleme,okuma,yazma ve konuşma teknoloji ile desteklenerek en etkili şekilde kazandırılmaya çalışmaktadır.

Okulumuzun yoğun bir İngilizce eğitimine tabii olan öğrencilerimiz MUN’e (Model Birleşmiş Milletler Kulubü) katılarak uluslar arası platformda İngilizceyi etkin bir şekilde kullanark kendilerini ifade etme becerilerini geliştirirler.Amerika ve İngiltere dil okulu gezilerine katılarak öğrendikleri dili,doğal ortamlarında kullanma şansına sahip olurlar.

Öğrencilerimiz Uluslar arası geçerliliği olan Cambridge ESOL sınavlarına katılmakta ve KET,PET ve FCE sertifikaları ile İngilizce seviyelerini belgelemektedirler.

Eğitimde kaliteyi arttırmak ve kültürel diyaloğu zenginleştirmek amacı ile yapılan okullar arası ortak projeler olan COMENIUS ve ERASMUS’a katılarak yabancı dil kullanımını ön plana çıkarırlar ve dilin kullanım alanını genişletirler.

Hedefimiz öğrencilerin,

• İkinci bir dilde iletişim kurmayı günlük bir olay olarak benimsemeleri

• Çeşitli türlerde yazı yazabilmeleri (hikaye, e-mail gibi…)

• Hikaye, makale, broşür okuyup yorum yapabilmeleri

• Yabancı dile karşı özgüven oluşturmaları

• Günlük yaşamda yurt içi ve yurt dışında yabancı dilde iletişim kurabilmeleri

GELECEĞE HAZIRLIK OKULLARI © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.

ATAKENT
Atakent Mah. Atatürk Cad. No:8 Atakent, Halkalı