info@cihangir.k12.tr

Anaokulu

Bilingual, sözlük anlamı olarak, iki farklı dili iletişim için aynı seviyede kullanabilen kişi demektir. Bu, öğrenciye ana dilinden farklı bir dilin ana diliymiş gibi öğretilmesi anlamına gelir.

Bilingual programımız öğrencilerimizin ana dilinde öğrendiklerini İngilizcede de eş zamanlı geliştirebilmelerini, her iki dilde akademik ve dil yeterliliği kazanmalarını sağlar. İngilizce etkinliklerimiz özel tasarlanmış materyaller, görsel objeler ve interaktif programlarla öğrenilenleri bir bütün halinde pekiştirme olanağı sağlar.

Çift dilli eğitimin, öğrencilerimizin akademik, sosyal, bilişsel ve kişilik gelişimine önemli katkıları vardır. Çok dilli büyüyen çocukların, ilerleyen dönemlerde akademik becerilerinin de daha yüksek olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu çocuklar, her iki dilin de inceliklerini ve özelliklerini kavrayabilirler, sözel ve yazılı iletişimde rahatlıkla kullanabilirler. Bu, geliştirdikleri bilişsel esneklikten kaynaklanmaktadır. Küçük yaşta doğru aksanı edinmek daha kolaydır. Çünkü dildeki sesleri çıkarmak için gerekli 'gırtlak, dil, ağız oluşumu' henüz çok esnektir. Dolayısıyla bu dillerin aksanlarını daha doğru edinirler. Bu program çocuğun sosyal gelişimine de katkı sağlar. Yeni dilleri öğrenmeye karşı olumlu tutumlar sergilemeyi, diğer dillere hoşgörülü yaklaşımı öğrenirler. Çok dillilik, çocuğun bireysel gelişimine de katkı sağlar. Çocukların öz saygılarının gelişimine katkıda bulunur, problem çözmede ve güçlüklerle baş edebilmede daha etkin beceriler geliştirirler.

Bu sistem başta ABD, İngiltere, İsveç, İspanya, İsviçre, Almanya, Romanya, Fransa, Kanada ve Meksika olmak üzere birçok ülkede başarıyla uygulanıyor.

Türk ve yabancı öğretmenlerimiz eşliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar farkında olmadan İngilizceyi ana dillerine benzer şekilde edinirken, aynı zamanda yaşlarına uygun diğer becerileri de geliştirirler.

GELECEĞE HAZIRLIK OKULLARI © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.

ATAKENT
Atakent Mah. Atatürk Cad. No:8 Atakent, Halkalı