info@cihangir.k12.tr

İlkokul

İlkokul İngilizce eğitim programımız‘gramer ezberleme’ kalıbına sıkıştırılmış içerikten tamamen uzak beceri odaklı, öğrencilerimizi dili etkili bir biçimde kullanabilme ve günlük hayata aktarmalarına olanak sağlayan içerikte oluşturulmuştur.

Gerekli diplomalara ve yeterli tecrübeye sahip öğretmenler tarafından işlenen derslerde öğrenciler, Konuşma-Dinleme-Okuma-Yazma gibi dört ana dil becerisinde yetkinlik kazanırlar.

1ve 2. sınıfta temel bilgileri alan öğrenciler, uyguladığımız Cambridge ESOL  sınav modeline göre 3.sınıfta STARTERS, 4.sınıfta MOVERS seviye gruplarında eğitim alırlar ve 5.sınıfta hazırlık sınıfı uygulamasına sağlam bir alt yapı ile başlar.

Sınıftaki Öğrenme Ortamımız Aşağıdaki İletişimsel Özelliklere Dayandırılmaktadır.

• İletişim İngilizce yürütülür.

• İletişim gerçek anlam oluşturmaya odaklıdır.

• Öğrenciler gerçek yaşamda o dili konuşan ülkelerdeki insanlar gibi dinleme ve konuşma eylemlerinde bulunurlar.

• Öğrenciler gelişen İngilizce becerilerini öğrenmenin her alanında kullanırlar.

• Öğrenciler görsel ve işitsel araçlar yardımıyla hedef dilde kullanılan yapı ve

sözcüklerle sürekli olarakkarşılaşırlar.

• Öğrenciler dili, el işleri, tüm bedensel tepkidrama etkinlikleriyle eğlenceli bir şekilde kullanırlar.

• Öğrenciler İngilizce öğrenirken kendi ana dillerine de saygı duyar ve dil gelişimlerinin

önemli bir parçası olarak görürler.

• Ana dil kullanımı yasaklanmaz veya engellenmez fakat gerektiğinde kullanılır (Örn. karmaşık yönergeler verirken, zor yapıları açıklarken).

• Öğrenciler kendilerini gülümseyerek “anlayan” öğretmenler tarafından desteklenirler.

• Öğrenmenin amacı belirli bir zaman aralığında ders programındaki konuları işleyip bitirebilmek yerine kurulan iletişimi derinleştirmeye çalışmaktır.

• Öğrenciler iletişim kurarken hata yapmaları halinde uyarılmaz ve düzeltilmez; iletişi-min devamlılığına odaklanarak hatalarını daha sonra düzeltirler.

• Öğrenciler daha önceki derslerde karşılaştıkları işlev ve bilgileri tekrar tekrar kullanırlar ve bilgi ve becerilerini taze tutarlar.

• Öğrenciler kendilerini zorlayan ama yapılabilir etkinliklerin üstesinden başarıyla gelerek motivasyonlarını artırırlar.

• Öğrenciler okullarındakilerle ve okul dışındakilerle paylaşacak ürünler ortaya koyarlar.

• Öğrenciler “Bir dil hakkında bir şeyler öğrenmek” yerine “o dille bir şeyler” yaparak İngilizce iletişim becerilerini geliştirirler.

GELECEĞE HAZIRLIK OKULLARI © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.

ATAKENT
Atakent Mah. Atatürk Cad. No:8 Atakent, Halkalı