Öğrenme Biyosferimizi Oluşturan Öğeler

İngilizce Etkinlikleri

Yabancı dil eğitimimiz, okul etkinlikleri ve yarışmalar ile bir ders olmaktan çıkar ve öğrencilerimizin yabancı dili etkili ve özgüven içinde kullanabilecekleri ortamlar yaratılır. Sınıflar arası yapılan etkinlik ve yarışmalarda öğrenciler akranları ile İngilizce pratik yapma imkânı bulurlar.

Her eğitim-öğretim yılında, yabancı oyuncuların sergilediği bir İngilizce tiyatro etkinliği gerçekleştirilir. İngilizcenin bir dersten daha fazlası olduğunu öğrencilerimize göstermek önemlidir. Öte yandan yabancı dilin günlük yaşamda nasıl kullanıldığını ana dili İngilizce olan bireyler tarafından sergilenmesi, öğrencilerimiz için paha biçilmez bir deneyim sunmaktadır.
Oyundan önce oyunlar ilgili derslerde yapılan etkinlikler ile tiyatro oyunu, yabancı dil eğitimini destekleyen sanatsal bir etkinliğe dönüşür. Oyundan sonra öğrenciler ile oyuncular arasında
soru-cevap şeklinde söyleşiler yapılmaktadır.

İngilizce Odaklı Okul Gezileri

Görev odaklı İngilizce etkileşim etkinlikleriyle yapılandırılan okul gezilerimizde yabancı dil edinim süreci öğrencilerimiz için eğlenceli anlara dönüşür ve okul dışında İngilizce konuşma olanakları yaratılır. Bu gezilerimiz aynı zamanda diğer alan dersleriyle (Tarih, coğrafya, görsel sanatlar, vb.) örtük içerik paylaşır; bu sayede öğrencilerimiz İngilizce iletişim kurdukları gezi süresince, entelektüel olarak da gelişirler.

Ulusal İngilizce Etkinlikleri

Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarını ve bu vesileyle dil becerilerini geliştirmeyi hedef alan “Oxford Big Read” yarışmasına tüm seviye gruplarımızın katılımı sağlanmaktadır. Türkiye Oxford University Press kurumunun düzenlediği ve Türkiye’de bazı özel okulların katıldığı yarışmada her yıl okulumuz öğrencileri aldıkları dereceler ile bizleri gururlandırmaktadır.

Cihangir Cihan’ı Gezer

Öğrencilerimizin dünya vatandaşı olma yolundaki en önemli adımının İngilizce öğrenmek olduğuna inanmaktayız. İngilizce öğrenmenin kültürel etkileşim aracılığı ile bir yaşam biçimi olması gerektiği fikrinden hareket ediyoruz. İngilizce konuşulan ülkelerdeki insanların yaşam biçimlerinin ve kültürlerinin tanınmasının hedef dili öğrenmede en önemli araç olduğu kanısındayız. Bu felsefemizden yola çıkarak her yıl yurt dışı gezi faaliyetleri düzenliyor, öğrencilerimize İngilizceyi doğal ortamlarında kullanma olanağı sağlıyoruz.

Çevrimiçi İngilizce Kaynakları

Eğitim bilimleri alanı, çocuklarımızı “Dijital Yerliler” olarak tanımlar; gözlerini açtıkları günden itibaren çocuklarımız, kendilerini tablet bilgisayarların, telefonların ve rengârenk Web uygulamalarının ortasında buluyorlar ve bu ortamı da pek seviyorlar. O halde İngilizce öğretiminde, çocuklarımızın yaşamının doğal bir parçası olan dijital dünyadan faydalanmak durumundayız. Bu bağlamda, Cihangir Okulları olarak kullandığımız sınıf içi donanımların yanı sıra aşağıdaki uygulamalardan yararlanıyoruz.

Online Practice: İngilizce dersinde öğrenilen tüm kazanımların tekrar edildiği, pratik yapıldığı programdır. Bu program sayesinde öğrencilerimiz, özellikle dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesine yönelik etkinlikleri sınıf ortamı dışında da yapıyorlar.

Highlights Library: Öğrencilerin evde hikayeler üzerinden çalışma yapacakları programdır. İçeriğinde, her seviye için 100-150 kitap bulunan bu programda, öğrenciler tarafından yapılan etkinlikler rapor olarak öğretmene ulaşır ve öğrencilerimizin dil gelişim süreçleri yakından takip edilir.

Kidz Wonder: Bu eğlenceli dijital platform, öğrencilerimizin takip ettikleri ders kitaplarıyla uyumlu bir şekilde hazırlanmış etkinliklerle sınıf dışında da İngilizce öğrenme sürecinin devam etmesini sağlıyor. Korsan adası olarak tasarlanmış bu program sayesinde öğrencilerimizin gelişim süreçleri de öğretmenleri tarafından gözlemleniyor.