info@cihangir.k12.tr

Ortaokul

Birbirini destekleyen ve tamamlayan eğitim modelimizde ilkokulda uygulanan beceri ağırlıklı programımıza ortaokul 5.sınıfta yoğun bir hazırlık sınıfı programı ile devam edilir.Uyguladığımız Cambridge ESOL  sınav sistemine göre öğrenciler FLYERS, KET, PET kur sınıflarında alanında uzman ve yetkin Türk ve yabancı öğretmen kadrosu, zenginleştirilmiş materyal ve interaktif programlarla eğitim alırlar. 7. Ve 8. sınıfta ek olarak TEOG, MEB müfredatı çalışmaları yapılır.

Hedefimiz öğrencilerin,

• İkinci bir dilde iletişim kurmayı günlük bir olay olarak benimsemeleri

• Çeşitli türlerde yazı yazabilmeleri (hikaye, e-mail gibi…)

• Hikaye, makale, broşür okuyup yorum yapabilmeleri

• Yabancı dile karşı özgüven oluşturmaları

• Lisede FCE seviyesine sağlam bir alt yapı ile başlayabilmeleridir.

Öğrencilerimizin dünya vatandaşı olma yolundaki en önemli adımının İngilizce öğrenmek olduğuna inanmaktayız. İngilizce öğrenmenin kültürel etkileşim aracılığı ile bir yaşam biçimi olması gerektiği fikrinden hareket ediyoruz. İngilizce konuşulan ülkelerdeki insanların yaşam biçimlerinin ve kültürlerinin tanınmasının o dili öğrenmede en önemli araç olduğunu düşünüyoruz. Bu felsefemizden yola çıkarak  her yıl İngiltere ve Amerika’da yarı yıl ve yaz dönemlerinde dil okulu faaliyetleri düzenliyor, öğrencilerimize İngilizceyi aktif kullanma olanakları sağlıyoruz. Ayrıca ulusal ve uluslar arası yarışma, seminer ve proje çalışmalarımız ile de öğrencilerimizin dünyanın farklı ülkelerinden yaşıtlarıyla kültürel etkileşimde bulunmalarına imkan sağlıyoruz.

GELECEĞE HAZIRLIK OKULLARI © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.

ATAKENT
Atakent Mah. Atatürk Cad. No:8 Atakent, Halkalı