info@cihangir.k12.tr

Yabancı Dil Eğitimi

YABANCI DİL EĞİTİMİ

İNGİLİZCE

Cihangir Okulları’nda yabancı dil eğitim-öğretiminin amacı, Avrupa Ortak Dil Öğretim Çerçevesi kapsamında, modern dünyaya uyum sağlayabilen, kültürel ve sosyal hayatta, ulusal ve uluslar arası platformlarda evrensel dil olan İngilizceyi etkili ve özgüven içinde kullanarak iletişim kurabilen, yabancı dilde yeterlilik kazanmış öğrenciler yetiştirmektir.

Okullarımızda İngilizce eğitimi anaokulundan liseye kadar birbirini destekleyen  ve tamamlayan eğitim programı ile alanında uzman ve yetkin Türk ve yabancı öğretmenler tarafından verilir.  Eğitim programı içeriğimiz çocukların İngilizce öğrenirken  hem sosyal hem bilişsel hem kişilik gelişimine katkı sağlayacak şekilde profesyonel kadromuz tarafından oluşturulmuştur. Öğrenciler interaktif öğrenme ortamlarında dinleme, konuşma, okuma, yazma gibi temel dil becerileri, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetenekleri kazanırlar.

Öğrencilerimizin İngilizce düzeyleri uluslararası ölçeklere göre tamamen okul dışında Cambridge ESOL tarafından  hazırlanıp değerlendirilen Cambridge ESOL sınavlarıyla belirlenir.  Sınava giren adaylar uluslararası anlamda tanınan University of Cambridge ESOL sertifikasını almaya hak kazanır.

Bu sınavlar 800 yıllık bir geçmişi ve uluslar arası geçerliliği olan Cambridge Üniversitesi tarafından 1858 yılından beri adayların dili nasıl kullanabildiğini değerlendirmekte ve bunu uluslar arası geçerliliği olan bir belgeyle belirlemektedir. Her yıl dünyada 3 milyon kişi, Türkiye’de ise yaklaşık 300.000 kişi University of Cambridge ESOL sınavlarına girmektedir. Bu sınavlar, öğrencinin sınav stresi yaşamadan, ilgi alanlarını içeren konularda Okuma-Yazma-Konuşma-Dinleme becerilerinin ölçülmesini sağlar. Sınavlar Cambridge ESOL tarafından görevlendirilmiş gözetmenlerce uygulanır ve sınav merkezi tarafından değerlendirilir.

GELECEĞE HAZIRLIK OKULLARI © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.

ATAKENT
Atakent Mah. Atatürk Cad. No:8 Atakent, Halkalı