Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı dil edinimi keyifli bir yolculuktur!

İngilizce

Cihangir Okulları’nda yabancı dil eğitim-öğretiminin amacı, Avrupa Ortak Dil Öğretim Çerçevesi kapsamında, modern dünyaya uyum sağlayabilen, kültürel ve sosyal hayatta, ulusal ve uluslararası platformlarda evrensel dil olan İngilizceyi etkili ve özgüven içinde kullanarak iletişim kurabilen, yabancı dilde yeterlilik kazanmış öğrenciler yetiştirmektir. Okullarımızda İngilizce eğitimi anaokulundan liseye kadar birbirini destekleyen ve tamamlayan eğitim programı ile alanında uzman ve yetkin Türk ve yabancı öğretmenler tarafından verilir. Öğrenciler interaktif öğrenme ortamlarında dinleme, konuşma, okuma, yazma gibi temel dil becerilerine ek olarak; İletişim Becerileri, İşbirliği, Yaratıcılık, Düşünme Becerileri gibi 21. yüzyıl becerileri de kazanırlar. İngilizce sistemimizde yapılan tüm çalışmalar ve kullanılan materyaller TAM ÖĞRENME modeline göre tasarlanmıştır. Birbirini destekleyen ve tamamlayan öğrenme araçlarının planlı ve programlı bir bütün halinde kullanılması ile öğrencilerde tam ve kalıcı öğrenme gerçekleşir.

• Cambridge English Exam Programımız ile Uluslararası Standartlarda Eğitim
• Yaş ve sınıf seviyelerine uygun özel tasarım içerik ve görsellerden oluşan Öğrenme Ortamları
• Yaparak, Yaşayarak Öğrenme
• Proje ve Video Çalışmaları
• Private Speaking Hour ile özel konuşma dersleri
• Cihangir Yayınları ile okul dışında İngilizce pratik
• İngilizce’nin bir ders olmaktan çıktığı, öğrencilerimizin akranları ile pratik yapabildikleri ve etkili dil kullanımını sağlayan sınıflararası Okul Etkinlikleri
• Yabancı oyunculardan oluşan İngilizce Tiyatro Etkinlikleri
• Anne-babaların öğrencilerin dil edinim programında aktif rol aldıkları ve sürece dahil oldukları Aile Etkinlikleri
• Öğrencilerimizin İngilizceyi aktif kullanabilmelerine imkan sağlayan Okul Gezileri
• Öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine imkan sağlayan Ulusal ve Uluslararası Etkinlik ve Yarışmalar
• Öğrencilerimizin yabancı dil bilgilerini aktif kullanabilmelerine imkan sağlayan Yurt Dışı Programları

Almanca

“Bir Lisan Bir İnsan İki Lisan İki İnsan”
Öğrencilerimizin dünya vatandaşı olma yolundaki en önemli adımının yabancı dil bilmek olduğuna inanmaktayız. Bu nedenle okullarımızda ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi verilmektedir. İlkokul 3.sınıfta ikinci yabancı dil eğitimine başlayan öğrencilerimiz için hedefimiz, Avrupa Birliği Dil Standartlarına göre Almanca’da A1-A2 seviyesini tamamlamalarıdır. Almanca eğitimi, dört temel dil becerisinde (okuma, yazma, konuşma, dinleme) müfredata uygun olarak verilmektedir. Farklı ülkelerdeki insanların yaşam biçimlerinin ve kültürlerinin tanınmasının o dili öğrenmede en önemli araç olduğunu düşünüyoruz. Bu felsefemizden yola çıkılarak  her yıl Avrupa Gezi programları düzenlenir ve öğrencilerimize yabancı dil bilgilerini aktif kullanma olanakları sağlanır. Ulusal ve uluslararası yarışma, seminer ve proje çalışmaları ile öğrencilerimize kendilerini ifade edebilecekleri uygun ortamlar sağlanır.