Sizi Aramamızı İster misiniz?

Bilişim Teknolojilerimiz

21.yüzyılda çocukların sahip olması gereken en temel beceriler; yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve işbirliği olarak tanımlanmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ve eğitime sunduğu yenilikler; aynı zamanda getirdiği basitlik, öğrencilerin bu becerileri kazanmasını oldukça kolaylaştırmaktadır.

Bilişim Teknolojileri Dersi; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde k12 bütünlüğünü sağlayacak şekilde planmakta, müfredatının içerikleri her yıl güncel bilgi, yazılım ve bakış açısıyla revize edilmekte ve yürütülmektedir.

Öğrencileri tamamen akıllı cihazlar ve sosyal medyadan; uzak tutmak ya da yalnızca olumsuz yönlerine odaklanmalarını sağlamak yerine, derslerimiz de çocukların bu cihazlarla geçirdikleri süreleri, olumsuz etkiler ortadan kaldırılarak onların gelişimlerine olumlu olabilecek bir hale dönüştürmekteyiz.

Cihangir Okullarında öğrencilerimizin teknolojinin her alanında deneyim edinmesini sağlıyoruz. Bu sayede ilgisi olan ve bu alanda meslek seçimi yapacak öğrencilerimizin de hangi alanlara yönelmesi gerektiğini keşfedebileceği imkânı sunmaktayız.

Bu amaç ile Bilişim Teknolojileri alanında derslerimizi 5 ana başlıkta işlemekteyiz.

• Donanım
    • Yazılım
    • Tasarım
    • Elektronik
    • Robotik

Bu başlıklar çerçevesinde ilerlesek de Bilişim Teknolojileri dersi ayrıca; öğrencilerimizin planlama, problem çözme, takım çalışması, karar verme gibi hayatın her alanında faydalı olacak birçok beceriyi, en önemlisi de algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilme yeteneklerini geliştirmektedir.

KULÜPLER

Teknolojiye ilgisi olan öğrencilerimizin proje geliştirebilmeleri, fikirlerini hayata geçirebilmeleri, yarışmalar ve etkinliklere hazırlıkları için ortaokul ve lisede kulüp dersleri yapmaktayız.

YARIŞMA-ETKİNLİK

Cihangir Okullarında öğrencilerimiz tüm dünya ile aynı anda her yıl düzenlediğimiz “Hour of Code” ve Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı yaptığımız “Europe Code Week” etkinliklerine katılarak kodlama saati deneyimi yaşamaktadır.

Cİ-TECH:

Ülke çapında gerçekleştirilen Bilişim Haftası kapsamında yapılan projelerin tanıtıldığı, çeşitli ders içeriği dışında  etkinliklerin planlandığı öğrenci ve veli katılımına açık şenliğimiz her yıl Mayıs ayında yapılmaktadır.

Dünya çapında bilinilirliğe sahip VEX, Ubitech gibi robotik yarışmaları, Teknofest gibi ulusal yarışmalar ve etkinliklerine takımlarımız aktif olarak katılmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz erken yaşlardan itibaren fizik, mekanik, donanım, yazılım gibi çeşitli alanlarda deneyim kazanmaktadırlar.